2021-04-12 13:18:05• hírek • Bede Emőke

Repülővel Bécsbe vagy Münchenbe?

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér weboldala (aeroportulsatumare.ro)
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér weboldala (aeroportulsatumare.ro)

A konstancai Mihail Kogalniceanu Nemzetközi Repülőtér fontos fejlesztésekre készül, ugyanakkor még az idei évben szeretnének több olyan járatot is beindítani, melyek a szatmáriak számára is előnyös lehet.

Bogdan Artagea igazgató a Román Rádiónak elmondta, jelenleg is folynak az egyeztetések, szeretnének ugyanis egy Konstanca-Szatmárnémeti-Bécs és egy Konstanca-Szatmárnémeti-München útvonalon közlekedő járatot is tető alá hozni. Artegea elárulta, hogy a tárgyalások jól haladnak, és bízik benne, hogy semmi nem fog ezek útjába állni.


Noha ezek az útvonalak egyelőre csak a tárgyalóasztal felett léteznek, az már most biztos, hogy hamarosan több nyugati nagyvárost is repülőjárat köt össze megyénkkel. A HiSky légitársaságnak köszönhetően karnyújtásnyi távolságra került Szatmárnémetitől Párizs és Frankfurt is. A Franciaország fővárosához közeli Beauvais-i reptéren április 28-én fog landolni az első, városunkból induló gép, majd heti rendszerességel, szerdán és vasárnap is fognak közlekedni a két város között. A Frankfurtba tartó járat május 1-én startol majd el, s ez is hetente kétszer, hétfőn és szombaton fordul majd. Ne feledkezzünk meg ugyanakkor a WizzAir által üzemeltetett repülőgépről sem, mely április 27-től ismét megcélozza a London-Luton légikikötőt. A lila farkú vasmadár hetente háromszor, kedden, csütörtökön és szombaton száll fel a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér kifutójáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: